Company logo

Haar werk

 

Keramieke objecten • urnen • lampen • beelden • sieraden

           
Haar werk is zowel abstract als realistisch. De inspiratiebron is het leven zoals het zich voordoet en schuwt de komische kant niet. Dit verwoord ze in haar beelden, die het gedrag en karakter van de mensen weerspiegelen. Ze zoekt niet naar stijl of richting , het zijn vooral de vormen in de natuur en van mens en dier, wat haar visueel prikkelt en dat in eigen vorm uitdrukt. De werken worden geglazuurd en wel of niet raku gestookt.


In haar schalen en vazen, is het vooral de huid van de klei die haar boeit. In de klei ontstaan barsten,sporen van vergankelijkheid die een ziel geven aan de materie. Om dit te versterken worden diverse kleuren klei gemengd en ingewassen Foto sieradenmet oxides en engoben, waardoor een structuur wordt verkregen die op hout, steen of brons lijkt. Gecombineerd met verweerd hout geeft het een mooi geheel.


Bij haar tekeningen of schilderijen gaan diverse kleurlagen dun over elkaar,waardoor het kleurgebruik in elkaar overloopt. Het licht in de schilderijen zorgt voor  bepaalde sfeer en symboliek.

 

Haar sieraden zijn van een eenvoud, waardoor het design een wederkerend element vormt. Elke kraal heeft een eigen vorm.

Ine van der Weyden Spechthof 64 6181 KJ Elsloo T 046 4377542 of 06 27461779 e-mail