Company logo

Over Ine

 

Foto Ine van der WeydenGeboren in 1943, groeide op in de binnenstad van Sittard en vooral het kerkplein was haar favoriete speelplek. Op jonge leeftijd kwam ze contact met kunstenaars uit de stad, waardoor al vroeg haar interesse voor creativiteit ontstond. Ze wilde naar de Kunstacademie, maar het leven bepaalde anders.


Ze werkte 34 jaar bij DSM in de administratie, maar tekenen en boetseren bleef haar passie. Ze was lid van diverse creatieve verenigingen en deed mee aan exposities en markten.


In 1968 ging ze in Maastricht wonen en volgde in de avonduren akte LO tekenen aan de Stadsacademie en LO handvaardigheid aan de Pedak te Maastricht. Zaterdagsmorgens beeldhouwen aan de Stadsacademie. Ze wilde niet alleen kunst maken, maar ook mensen motiveren en inspireren. In het onderwijs was het in die tijd erg rommelig dus bleef ze bij DSM. Het duurde nog vele jaren voor ze die kans aangreep.


logoSinds 1989 woont ze in Elsloo en is lid van de expressiegroep De Ruif. Daar is ze actief in diverse disciplines beeldhouwen ,keramiek en schilderen.


Ze heeft een eigen atelier waar ze cursussen geeft in keramiek en boetseren en diverse keren per jaar zijn er workshops raku stoken.


Jaarlijks is er een thuisexpositie en stelt haar atelier en tuin open ter bezichtiging.Er is een kleine galerie waar haar werk te koop is.

 

CV Opleiding Les van
1960 Volksuniversiteit Geleen – schilderen Jean Viehof
1965  Schildersclub Sittard – schilderen Emiel Taalmans
1968 Stadsacademie Maastricht – beeldhouwen Sjef Courtens
1973

 

Stadsacademie  Maastricht –  LO akte tekenvaardigheid Marcel Slenter

 

1977

 

Pedac  Maastricht   -  LO akte
handvaardigheid
Jean Volders

 

1990

 

Expressiegroep De Ruif te Elsloo – keramiek-beeldhouwen-schilderen  
2005

 

Kunstenaarscollectief Vogelvrij Roermond –keramiek-sieraden  
Ine van der Weyden Spechthof 64 6181 KJ Elsloo T 046 4377542 of 06 27461779 e-mail